5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:
İçeriden dünyaarı rast itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir cepheının degaje olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları kararlı olarak yapılmalıdır. Kapının muntazam çhileışmasını kurmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi birlikteşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım mimarilmalıdır.
Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli Yangın Merdiveni Kapısı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek midein tıklayın.
Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk binanın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, kuruluşnın yararlanma klası kabilinden faktörler koygun olmaktadır.
Panik bar sayesinde dâhilerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış gestaltlabilir.
Kurulum maliyetleri bile kurulumun muhtelitşıklığına ve lahika yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca sargılı olarak değişir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara yaraşır biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.
Binanın dâhilinden kötüya hak nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.
Ayrıca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın bapsı montajı ağız ağıza meraklı şekilde yapılması müstelzim ve imalatta aklı başında şekilde ortaya çıhun üründe kusur mimarilmaması gereken bir emeklemdir.